04 oktober 2009

Potträning ger resultat

Jag började att träna Evelin att sitta på pottan i början av året så det är ju ett tag sedan nu, då handlade det mest om att hon skulle vilja sitta på den. Men pottan har sällan varit intressant i mer än 5 sekunder sedan har hon rest sig upp. Däremot fungerade det mycket bättre med en extra sittring på toaletten för då kunde hon sitta och stoppa toapapper ner i toan. I början "pottränade" vi inte så ofta, kanske två gånger i veckan men nu efter sommaren har hon fått prova lite oftare och sedan förra veckan har jag börjat sätta henne på toa på mornarna när det finns tid.

Så nu har äntligen all träningen börjat ge resultat, ett par gånger de senaste veckorna har Evelin kissat i toan. Senast i morse kom det kiss i toan och hon blev så stolt. Nu dröjer det nog ett bra tag innan hon torr men ju mer kiss i toan ju mindre blöjor går det ju åt :-).

En liten Evelin provar pottan framför spisen, kortet är från i februari.


2 kommentarer:

Karin sa...

Vilken duktig tjej! som sagt övning ger färdighet!

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Duktig hon är! Vår lillprins som precis fyllt 2 vägrar pottan..sitter hellre o mkt på toaletten ist. Inte för att det ofta blir ngt resultat där men han föredrar ändå toan framför pottan :)

Ny hos Tant..

http://uj76.blogspot.com/2009/10/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

Ha en underbar dag! Kram