24 mars 2010

Hannes har RS-virus

Nu har Hannes och jag tillbringat två nätter inlagda på USÖ eftersom han har fått RS-viruset, vi kom hem igår kväll. Han blev förkyld i fredags och det blev bara jobbigare och jobbigare för honom med hostan så vi åkte in till barnakuten på USÖ i söndags. På akuten fick vi vara på totalt i 6 timmar varav mesta tiden i ett överfullt väntrum, så är inte barnen allvarligt sjuka innan så blir dom det väl där... Vi fick komma hem på permission på måndag förmiddag men eftersom han var så tät och hade svårt att äta så åkte vi in igen på måndag kväll. Han har fått inhalera adrenalin flera gånger under tiden vi har varit där, utöver det har han fått alvedon och näsdroppar. Alvedonen får han för att han har så ont i halsen när han hostar men han har nästan ingen feber, som mest har tempen varit uppe på 38 grader.

Det känns minst sagt lite instängt att sitta där på rummet eftersom Hannes inte fick vistas i korridoren eller matrummet p.g.a. smittorisken. Men andra natten kändes något bättre eftersom han hade enkelrum då med egen toalett, visserligen var vi ensamma på rummet även första natten men det blir mer sjukhuskänsla när det står en tom säng bredvid.

Tydligen är det som de uttryckte det på barnavdelningen något av en RS-epidemi just nu så dom hade väldigt många bebisar inlagda.



1 kommentar:

Karin sa...

Stackars Hannes!!! Skönt att ni i alla fall är hemma igen och att han är på bättringsvägar!